Priča osnivača

Tibor Jakabovics je inžinjer, izumitelj, istraživač, kolekcionar, filantrop, otac triju mladih kćeri, ovisnik o čokoladi i trčanju. Zanima ga sve, od borova, mamuta, do mitohondrija u stanicama, od vertikalnih gradova do očiju njegovih kćeri, i o svemu će s velikim veseljem pričati. Nada se da će otvoriti vrata za ljude. Smatra da Lavylites nije stvorio on, nego prvi
suradnici i zainteresirani. Upravo je svojim slučajnim otkrićem posadio malo sjeme iz kojeg je kasnije izrastao golemi hrast.

Kako je izum rođen

Nakon što je u njegovoj neposrednoj okolini svjedočio nesreći koja je uzrokovala ozbiljne opekline, dugo je razmatrao moguće načine saniranja teških ozljeda. Možda je htio nekako kompenzirati traumu kojoj je jednom svjedočio. Pošao je od toga da je funkcioniranje i samoregeneracija kože od velike važnosti za cijeli organizam. U slučaju nesreća koje uključuju veće ozljede, opekline i tvari ili infekcije koje napadaju kožu, život ili smrt, ili barem kvaliteta života često ovisi o sposobnosti kože da se regenerira. Otkriće suštine pripisuje slučaju.

Čovjek koji stoji iza tvrtke

Tibora Jakabovicsa njegovi poznanici smatraju “renesansnim čovjekom”, nekim tko je fasciniran raznolikošću svijeta. Drago mu je što živi u ovim uzbudljivim vremenima, fasciniran je duhovnom uzvišenošću u kojoj živimo. Sebe smatra sretnom osobom jer se oduvijek bavio onim što ga je zanimalo i jer je u svojoj obitelji pronašao ono najdublje. Zajednica koja je do sada izrasla oko njega daje mu puno inspiracije i podrške. On je introvertirana osoba koja dobročinstvo smatra dužnošću i dobra djela čini u tišini, iz pozadine. Trudi se podržati koliko god može i osobno rješava sve što mu padne na dušu, bila to bolnica, škola, neprivilegirani ili netko tko je voljan učiti.

Obrazovanje, područja interesa

Rođen je u Pečuhu 1966. Ondje je išao u osnovnu školu, a potom na sveučilište u Veszprému. Po struci je diplomirani inženjer kemije, a oduševljavala ga je i ljudska biologija te općenito prijenos tvari i informacija u živim organizmima. Stoga, iako je istraživao u širokom rasponu područja, na kraju je otkriće koje je proizašlo iz njegovih eksperimenata provedenih na funkcioniranju ljudskog tijela i načinima na koje se na njega utječe u pozitivnom smislu riječi, promijenilo njegov vlastiti život, i preko 300.000 kupaca u najmanje 30 zemalja.

Pokretanje poduzeća

Tibor je odlučio dugo živjeti daleko od civilizacije, na farmi, kako bi se mogao baviti tehničkom literaturom i istraživanjima koja su mu bila tako važna. Kada je shvatio da je nešto otkrio, ispričao je o tome svojim poznanicima, a mnogi od njih htjeli su probati esenciju. Onda su to opet i opet tražili. U tren oka je stekao zamah. Netko je čak nudio kupnju esencije u većim količinama, pa je Tibor u najbližoj ljekarni kupio 100 bočica. Napunio ih je, spakirao u ruksak i ušao u vlak. Boce je predao kupcu u gradu udaljenom 200 km, a zatim se vratio kući. Mislio je da je to to. Ali nedugo nakon što se vratio kući, telefonom mu je javljeno da je potrebno dodatnih 500 boca… Tako je započelo ekonomsko poglavlje Lavylitesove priče.

Povijest tvrtke

Brend Lavylites pokrenut je 2013. U prvih pet godina prodano je više od tri milijuna jedinica. Kupci su smatrali da je proizvod učinkovit i redovito se ponovno kupovao, u nevjerojatno visokoj stopi u kozmetičkoj industriji. U prvih 6 godina iza Lavylites-a nije stajala niti jedna reklamna kampanja. Iskustvo, reklama od usta do usta, zajednica koja ga podržava, oživljavaju tvrtku koja je posljednjih godina povećala promet do mjere koju nije uspjela nadmašiti ni većina svjetskih kompanija.

Osnivanje istraživačkog instituta i proizvodne baze

Tibor Jakabovics osnovao je dobro opremljen institut za biološka/kemijska istraživanja, gdje su biokemičari, biolozi i nanotehnolozi ispitivali što stoji iza mehanizma djelovanja kreacija Lavylites i kako bi se izum mogao koristiti za posluživanje dodatnih proizvoda ili čak za stvaranje potpuno novih . Osnivanjem instituta proizvodnja je također dobila solidnu osnovu, uz stvaranje strogih pravila kvalitete i pripreme proizvodnje kakva nisu svojstvena ni najvećim multinacionalnim kompanijama u Europi ili na drugim kontinentima.

Tajni recept Majstorske esencije i dva sefa

Majstorsku esenciju koja čini osnovu kreacija još uvijek priprema osnivač, jer ovaj zadatak podrazumijeva precizne sposobnosti, kompetenciju i odgovornost do te mjere da smatra da je najbolje to zadržati za sebe. Slično Coca-Coli ili KFC-u, tajni recept je sigurno pohranjen. U svijetu postoje dva sefa s opisima opreme, dimenzija, tehnologije, materijala i njihovim točnim omjerima. Inicirane osobe moći će im pristupiti uz pomoć duge šifre, ako je potrebno.

Lavylites u svijetu

Tvrtka se od samog početka čvrsto drži svoje stroge proizvodne filozofije i logističkih načela, a danas je prisutna u svim zemljama Europske unije i na drugim kontinentima. Učinkovitost njegovih kreacija, tim koji stoji iza njega i njegovi vjerni kupci osiguravaju Lavylites-u ogromnu stabilnost. Europski logistički centar tvrtke i tri dodatna Lavylites skladišta na tri kontinenta pomažu u plasiranju proizvoda na tržište.

Najnoviji rezultati neovisnih istraživanja, nagrade

Nedavni rezultati ispitivanja dobiveni od međunarodno priznatih certifikacijskih instituta koji rade po visokim znanstvenim i industrijskim standardima, kao što je Institut J. S. Hamilton, potpuno su uvjerljivi. Uz pomoć kontrolne skupine i paralelno laboratorijskih uređaja testirana je najpopularnija Lavylites kozmetika. Nakon rezultata boljih od očekivanih, TÜV je nedavno izdao i certifikat koji potvrđuje da je nekoliko Lavylites proizvoda kozmetika s antiseptičkim djelovanjem.

Lavyl Auricum dobitnik je Grand Prize-a od strane žirija Global Beauty & Wellness Awards koji je 2020. predvodila Nadja Swarovski, a obiteljski brendovi Lavyl Auricum i Auricum Sensitive proglašeni su najbrže rastućom kozmetikom na svijetu. Exyol Gemma Prevent dobio je nagradu žirija za najinovativniju kremu protiv starenja, tj. za osjetljivu kožu koja stari. Lavyl Nose i Lavyl32 završili su među finalistima. Lavylites je nadmašio svjetske brendove poput L’Oreála ili Estée Lauder i postao međunarodni profesionalni lider u svjetskom neovisnom natjecanju kozmetičke industrije broj jedan, s nagradama koje dodjeljuje prestižni žiri.